Scoala Altfel - idei si propuneri

20.02.2015 11:20

Scoala Altfel .. o ocazie buna pentru a invata altfel. 

Ce nu-mi place la Scoala Altfel este angajarea in activitati diverse, fara obiectiv clar. Eu percep aceasta saptamana ca pe o ocazie de a le oferi elevilor o fateta noua si inedita a efortului de invatare. 

Putem invata experimentand, descoperind, exersand, iar copiii trebuie sa stie de la inceput ca Scoala Altfel nu e doar distractie, ci inseamna sa invatam altfel!

Aceasta este si propunerea pe care o facem. Pornind de la competentele noastre, dezvoltam programe personalizate grupului de elevi, considerand in primul rand nevoia de dezvoltare a acestui intreg, caruia ii spunem 'clasa de elevi'. 

Cateva idei de obiective, formulate succint:

Coeziunea grupului

Dezvoltarea capacitatii de gandire logica si analitica

Comunicare eficienta in echipa

Dezvoltarea abilitatilor artistice.

 

Un exemplu:

Pornim de la nevoia de a consolida grupul, creem activitati individuale si de grup: dezvoltarea unei povesti, crearea unei picturi comune, constructia unui element decorativ, comunicarea in public.  Fiecare membru al clasei are o contributie. Copiii sunt impartiti in grupuri si parcurg succesiv mai multe activitati. Fiecare activitate se incheie cu un produs finit, pe care copiii il pot lua si plasa in sala de clasa - ca simbol al echipei, al bunei cooperari si ca o amintire frumoasa pe care invatatorul o poate folosi pentru a le aminti elevilor ce inseamna echipa si cooperarea eficienta. 

Costurile includ;

folosirea spatiului, 

facilitarea activitatilor, 

materialele didactice, 

o gustare, 

apa.

Orientativ, pornim de la 20 de lei / copil (in functie de numarul si tipul activitatilor alese).

Va invitam sa ne contactati direct pentru a alege un program personalizat grupului de elevi pe care il reprezentati. 

Succes!
 

 

Înapoi