CAMPANIA 2%

11.02.2015 15:09

CAMPANIA 2% - REDIRECTIONEAZA 2% catre FABRICA de TALENTE

Asa cum reiese din art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Asadar, in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.
Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit pe care dvs. deja l-ati achitat lunar si care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de aces!

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2013, sa sprijiniti activitatea asociatiei FABRICA de TALENTE, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2015, formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati avut si alte venituri in afara salariului), astfel:

Pasul 1:

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: DESCARCATI DE  AICI  FORMULARUL 230 precompletat cu datele asociatiei FABRICA de TALENTE
b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele asociatiei FABRICA de TALENTE

(anul la care se face referire in formular este 2013, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2013, conform fisei fiscale)

Denumire entitate nonprofit: Asociatia FABRICA de TALENTE
Cod de identificare fiscala: 30437598
Cont bancar (IBAN): RO72BTRLRONCRT00C5714201

Pasul 2:
Completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS.
Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".

Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..." - aceasta inseamna ca suma va fi calculata de catre autoritati.

Pasul 3:
Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Fondurile pe care dumneavoastra le directionati catre Asociatia FABRICA de TALENTE vor fi folosite pentru organizarea activitatilor descrise in statutul asociatiei.
Orice persoana care face dovada directionarii de fonduri catre Asociatia FABRICA de TALENTE poate sa verifice folosirea acestora.

Înapoi